BBC Sherlock: The game is on
The game is on
Üdvözöllek erre tévedt idegen! A weblap az BBC féle Sherlock szériával foglalkozik, de számba veszi az eredeti Arthur Conan Doyle könyveket is. Saját rajongói lendületemből merítve próbálok minnél érdekesebb dolgokat összegyűjteni az alap információktól kezdve a részletesebb cikkekig a többi rajongó, illetve leendő rajongók számára.
A 'Sherlock' brit tévé sorozat 2010-ben látta meg a napvilágot, Mark Gatiss és Steven Moffat írói tevékenységével, akik 'Ki vagy, doki?' alkotóiként már korábban ismerté váltak. A Conan Doyle regényeiből merített adaptáció 3 évadott hagyott maga után (2017-ben pedig jön a folytatás), amely összesen 9 epizód részt foglal magába. A történet főhőseit Bendetict Cumberbatch (Sherlock Holmes) és Martin Freeman (John Watson) testesítik meg, akik nagy színészi tehetségükkel hamar gondoskodtak a sorozat népszerűségéről. 2016 januárjában pedig várható a rajongók számára egy viktoriánus korban játszódó, karácsonyi speciál rész, amely a 'The Abominable Bride' címet viseli. 
 
 
Leave a message
 
Friends
 
London news

4. évaddal kapcsolatos teóriáim

2015.12.08. 15:40, Zsófi

Ahogy az előző hírben is említettem már, a negyedik évadban az író, Steven Moffat, állítása szerint előrukkol a sorozat gárda egy (vagy több) olyan fordulatra, amelyre nem igazán számítanának a rajongók a két főszereplőt tekintve. Ezzel kapcsolatos saját kis teóriáimat állítottam össze nektek, és előre szólnék, hogy bár próbálok kézhez fogható bizonyítékokra támaszkodni mindegyik jegyzékben, egyiknek sincs valós, igazolható alapja. Csak puszta találgatások a részemről, lehet, hogy van, amelyik meg is valósul a folytatásban, lehetséges, hogy egyik sem, de addig is olthatjuk ezzel a sherlockián képzeletünk szomját. Másoktól is szívesen várok különböző véleményeket ezzel kapcsolatban, ha akad még rajongó, aki szívesen megosztaná a godnolatait ezzel, vagy a saját teóriájával kapcsolatban. :)

 
1. Mary Morstan halála
Igen, talán ez egy kicsit morbid és kegyetlen lépés lenne a történetben, de ha az ígért ’tragikus értékszerkezetű’ negyedik évadot figyelembe vesszük, nem is tűnik már annyira abszurd feltevésnek.  Az eredeti Conan Doyle könyvekben John Watson felesége, szintén Mary, a későbbiekben meghal, szóval az állítást van mire alapozni. Kérdéses, hogyha az írók e mellett a folytatás mellett döntenének, hogyan írnák ki a sorozatból Mrs. Watsont? Talán a ’főgonosz’ megtestesítője, a kérdőjelesen visszatért James Moriarty fogja a halálba rántani, vagy a várt kisbaba, aki a hasában hordozott? Esetleg valami más, például egy betegség? És mi lenne, ha /ez már tényleg kegyetlen húzás lenne, de tippelni még szabad/ John elveszítené a feleségét és a gyermekét is? Duplán keserves évad! 
 
2. Jim Moriarty visszatért? 
Mint tudjuk, a harmadik évad azzal a kis, tündéri jelenettel záródott, melyben világszerte megjelent egy rövidfilm, kedvenc főgonoszunkról, Moriartyról, melyben a „Hiányoztam?” kérdése csak megerősíti a tényt, hogy valaki szándékosan húzogatja detektívünk idegeit.  Ha maga Moriarty az, aki gondoskodott az üzenete leadásáról, akkor neki is valami bravúros ’kamu-halált’ kellett előadnia a második évad végén. Meglehet, hogy titokzatos életben maradásáról még maga Sherlock is végig tisztában volt. Ha pedig nem Moriarty volt, csak egy cselszövője, esetleg egy még nála is nagyobb gonosz a rivalda fényben, akkor csak a főhős figyelemfelkeltése céljából húzta magára Moriarty álarcát. 
 
3. Johnlock villámcsapásszerű kibontakozása
Kövezzen meg, aki rühelli ezt a párosítást a sorozat folyamán, de több valós és jól indokolt tény is azt állítja (sőt, maguk a sorozat írói is belátják), hogy a BBC-s Sherlock (ahogyan az eredeti könyvek, vagy más adaptációk is utalnak rá) tartalmaz rejtett homoszexualitást a két kulcsszereplő között. Ebben a cikkben nem szeretném kirészletezni Sherlock és John romantikus viszonyát, de áldozni fogok rá egy korrekt, teljesen indokolt állításokra vonatkozó cikket is. Szóval itt úgy fogalmazom meg ezt a tényt, hogy határozottan kijelentem: maga a BBC írói duó is szándékosan hajazott rá, hogy kiemeljék a két férfi kissé mélyebb, kissé tiltott és mégis beteljesületlennek látszó románcát. (Gondoljunk csak az erre utaló párbeszédekre, idézetekre, vagy a még ezeknél is feltűnőbb sóvárgó pillantásokra mind a két férfi esetében, amely, ahogy a nagy reklám is megmondja ’többet mond minden szónál’.) 
Sok rajongó úgy gondolja, hogy a szándékos utalgatások mellett, Sherlockot és Johnt végig egy párnak szánták, amely évadról évadra lassan (ahogy az angol mondaná: step by step) bontakozik ki. Ismerős, kollega, barát, legjobb barát és aztán? Előttünk van még két ígért évad, bármi kisülhet ebből. És mióta Martin Freeman, Watsonunk megtestesítője, is kijelentette, hogy őt egyáltalán nem zavarná, ha romantikusabb irányba húzódna ez a kapcsolat, sőt, még egy csókjelenetet is szívesen bevállalna, azóta az internet el van árasztva a két színész közti szándékosan betitulált fanservice képekkel. És ha a fentebb leírt tragikus esetet számon vennénk, miszerint John elveszíti Maryt, újabb esélyt kapna ennek a ’tiltott érzelemnek’ a kibontakozása, hiszen John, akár gyerekkel, akár egyedül, de egészen biztos, hogy Sherlock szárnyai alá futna vissza gyászában. Ez egy teljesen korrekt szituáció lenne, hogy ismét egymásra találjanak, és rögtön új értelmet nyer a „valami olyasmi fog történni Sherlockkal és Watsonnal, amelyre egyik rajongó sem számítana.” A Johnlock párost sokan kedvelik, de lehet, hogy még a legelvetemültebb képviselői sem számítanának arra, hogy valaha képernyőre is kerülne ennek az érzelemnek a teljes kivetítése csókkal, vagy a nélkül. 
 
4. Watson junior
John Watsonnék nagy lelkesedéssel várják csemetéjüket, akiről már kiderült, hogy kislány lesz (bármennyire is ragaszkodik Sherlock ahhoz, hogy róla nevezzék el a lurkót). Mivel a 2. és 3. évad között is sok idő telt el években, mind forgatás, mind filmbeli idő teltével, (hiszen Sherlock két évig szimulálta a halálának hírét), meglehet, hogy a következő két évad között is évek állnak majd fenn (a valóságban is telik az idő, színészeink sem maradhatnak örökké fiatalok), így lehetséges, hogy a kis Mrs. Watson már nem kisbabaként fog a  képernyőre kerülni, hanem egy picivel idősebb gyermekként. Tehát a legelső jegyzékben említett baba elvesztése már erősen megkérdőjelezhető, míg Mary halálának teóriája továbbra is fent áll.  
 
5. A harmadik Holmes testvér
Az írók már régóta fontolgatták, hogy beleírják a történetbe Sherlock és Mycroft másik, titokzatos testvérét, és a rendezőkbe az a lehetőség fogalmazódott meg, hogy miért is ne lehetne Tom Hiddelstont felkérni erre a szerepre? A szóban forgó színész örömmel bólintott rá az ajánlatra, ám ez az elmélet még elég instabil lécen mozog. Kérdéses, hogyha valóban megjelenne a következő Holmes testvér, milyen viszonya lenne a másik két fivérrel, vagy milyen szerepet töltene be a többi szereplő között? Odaadó báty, cselekmény-kavaró kulcsszereplő, múltbeli sérelmeket képviselő személy (Sherlockék életében is), vagy a gonosz zseni? 
 
6. A gyilkos büntetése 
Mivel Sherlock keze által meghalt az 3. évadbéli ’final boss’, melynek pillanatában még maga Mycroft Holmes is úgy érezte, hogy tehetetlen az öccsével kapcsolatban, még rossz keresztje lehet Sherlock életének. Hiába zseni, hiába van a világnak szüksége rá (abban a minutumban), ha ezt a bűnt nem fogja tudni soha lemosni magáról. Mi van, ha egy újabb megoldott ügy végére börtön büntetésre ítélnék, vagy még rosszabbra? Ha menekülni kezdene az ítélet elől (ahogy a ’Nőt’ is kisegítette), esetleg még több bűnt halmozna egyik utána a másikra? Egy újabb lehetőség a tragédia szülsére.
 
Ezek voltak az én gondolataim a folytatás kapcsán, kommentelni lehet a cikk alá! :)
Még nincs hozzászólás.
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!