BBC Sherlock: The game is on
The game is on
Üdvözöllek erre tévedt idegen! A weblap az BBC féle Sherlock szériával foglalkozik, de számba veszi az eredeti Arthur Conan Doyle könyveket is. Saját rajongói lendületemből merítve próbálok minnél érdekesebb dolgokat összegyűjteni az alap információktól kezdve a részletesebb cikkekig a többi rajongó, illetve leendő rajongók számára.
A 'Sherlock' brit tévé sorozat 2010-ben látta meg a napvilágot, Mark Gatiss és Steven Moffat írói tevékenységével, akik 'Ki vagy, doki?' alkotóiként már korábban ismerté váltak. A Conan Doyle regényeiből merített adaptáció 3 évadott hagyott maga után (2017-ben pedig jön a folytatás), amely összesen 9 epizód részt foglal magába. A történet főhőseit Bendetict Cumberbatch (Sherlock Holmes) és Martin Freeman (John Watson) testesítik meg, akik nagy színészi tehetségükkel hamar gondoskodtak a sorozat népszerűségéről. 2016 januárjában pedig várható a rajongók számára egy viktoriánus korban játszódó, karácsonyi speciál rész, amely a 'The Abominable Bride' címet viseli. 
 
 
Leave a message
 
Friends
 
13 érdekes tény BBC Sherlockról
1. Benedict Cumberbatch majdnem visszautasította a Sherlock Holmes szerepére való felkérést, mert úgy hitte, hogy a sorozat nem lesz valami népszerű és jövedelmező jelenség. Az utolsó pillanatban gondolta meg magát.
 
2. Dr. Watson szerepére többek között Matt Smith is pályázott, aki a 'Ki vagy, Doki'-ban nyújtott főhős alakításáért már minden BBC-sorozat rajongó számára ismert. Elmondása szerint nagyon boldog lett volna, ha ő kapja meg Benedict mellé John szerepét, bár a jelenben gondolkodva a szívem szakadna meg, ha nem Martin lenne az ex-katonaorvosunk!
 
3. A sorozat olyan népszerű lett Oroszországban is, hogy az oroszok engedélyt kérve Sherlock íróitól és rendezőitől, megalkották saját nyomozójukat. Az opening száma és ötlete teljes koppintása a brit sorozatnak, míg magában a történetben vannak eltérések. A sorozat nem lett végül olyan népszerű, mint várták, maguk az orosz sherlokiánok is felháborodtak a másolás miatt. OPENING MEGTEKINTÉSÉÉRT KLIKK IDE!
 
4. Egy koreai fiú együttest (SHINee) is annyira megihletett a BBC Sherlock világa, hogy ebből merítették egyik klippük megvalósítását is.
 
 
5. A Baker street 221 B a valóságban egy kicsiny lakás, melyben az egyszerűség, a fehér szín és egy apró fotel dominál. A tulajdonosától a közelben található Sherlock Múzeum már próbálta nem egyszer megvásárolni a helyet, kevés sikerrel. A lakás időről időre ki van adva, mint egy kis panzió, melyhez birtokosa makacsul ragaszkodik.
 
 
6. Benedict Cumberbatch utálja Sherlock haját. Elmondása szerint zavaró ebben a szerepben a haja hossza, sok ideig tart belőni, kerülnie kell a vízet, és a kényes időjárási jelenségeket. Nem valami előnyös evés közben, sokszor belelóg a szemeibe, és ami a legjobban zavarja mind közül: hogy saját véleménye szerint olyan lányosan néz ki benne! (Ne aggódj Ben, mi megértjük az élet ilyen keserves problémáit is).
 
7. Benedictnek egy hete volt arra, hogy megtanuljon valamicskét hegedűlni, mivel Sherlock szerepe alatt találkozott először ezzel a vonós hangszerrel.
 
8. Japánban a BBC-s Sherlock egy manga (képregény) hős is lett, amely dióhéjban a stílus sajátosságaival mutatja be a sorozat a részeit. ONLINE OLVASNI ITT LEHET
 
 
9. Sherlock és Mrs Hudson színészei a sorozat forgatása előtt is ismerték már egymást. Una Stubbs, Mrs Hudson megtestesítője, négy éves kora óta ismerte Bent, egy utcában laktak, az édesanyja pedig jó kapcsolatot ápolt a színésznővel.
 
10. Una Stubbsal ellentétben, Benedict Cumberbatch és Martin Freeman a forgatáson találkoztak először. Ez azért érdekes, mivel színészi alakításuk folyamán az első pillanattól kezdve olyan hatást keltenek, mintha évek óta ismerősök volnának. Természetesen az idő folyásával, az újabb és újabb szériák alatt a két színész is szoros barátságot kötött, akárcsak Sherlock és John. 
 
11. Akik Sherlock szüleit játszák a sorozatban, azok valóban Ben igazi szülei. Elmondása szerint megható volt a számára a saját édesapjával és édesanyjával egy filmben játszani.
 
12. Speddy's Cafe egy létező kávézó a Gower Streeten, ahol Sherlock és John letelepedtek vacsorázni az első évad első része folyamán. (A sorozatban a Baker streeten található meg a kávézó, amely a valóságban is népszerűbb lett, mióta felhasználták az első szériában).
 
 
13. A legnépszerűbb epizód a 3. évad első része volt, amely majdnem elérte a 13 millió fős nézettséget.

forrás: X

 

Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg