BBC Sherlock: The game is on
The game is on
Üdvözöllek erre tévedt idegen! A weblap az BBC féle Sherlock szériával foglalkozik, de számba veszi az eredeti Arthur Conan Doyle könyveket is. Saját rajongói lendületemből merítve próbálok minnél érdekesebb dolgokat összegyűjteni az alap információktól kezdve a részletesebb cikkekig a többi rajongó, illetve leendő rajongók számára.
A 'Sherlock' brit tévé sorozat 2010-ben látta meg a napvilágot, Mark Gatiss és Steven Moffat írói tevékenységével, akik 'Ki vagy, doki?' alkotóiként már korábban ismerté váltak. A Conan Doyle regényeiből merített adaptáció 3 évadott hagyott maga után (2017-ben pedig jön a folytatás), amely összesen 9 epizód részt foglal magába. A történet főhőseit Bendetict Cumberbatch (Sherlock Holmes) és Martin Freeman (John Watson) testesítik meg, akik nagy színészi tehetségükkel hamar gondoskodtak a sorozat népszerűségéről. 2016 januárjában pedig várható a rajongók számára egy viktoriánus korban játszódó, karácsonyi speciál rész, amely a 'The Abominable Bride' címet viseli. 
 
 
Leave a message
 
Friends
 
13 érdekes tény BBC Sherlockról
1. Benedict Cumberbatch majdnem visszautasította a Sherlock Holmes szerepére való felkérést, mert úgy hitte, hogy a sorozat nem lesz valami népszerű és jövedelmező jelenség. Az utolsó pillanatban gondolta meg magát.
 
2. Dr. Watson szerepére többek között Matt Smith is pályázott, aki a 'Ki vagy, Doki'-ban nyújtott főhős alakításáért már minden BBC-sorozat rajongó számára ismert. Elmondása szerint nagyon boldog lett volna, ha ő kapja meg Benedict mellé John szerepét, bár a jelenben gondolkodva a szívem szakadna meg, ha nem Martin lenne az ex-katonaorvosunk!
 
3. A sorozat olyan népszerű lett Oroszországban is, hogy az oroszok engedélyt kérve Sherlock íróitól és rendezőitől, megalkották saját nyomozójukat. Az opening száma és ötlete teljes koppintása a brit sorozatnak, míg magában a történetben vannak eltérések. A sorozat nem lett végül olyan népszerű, mint várták, maguk az orosz sherlokiánok is felháborodtak a másolás miatt. OPENING MEGTEKINTÉSÉÉRT KLIKK IDE!
 
4. Egy koreai fiú együttest (SHINee) is annyira megihletett a BBC Sherlock világa, hogy ebből merítették egyik klippük megvalósítását is.
 
 
5. A Baker street 221 B a valóságban egy kicsiny lakás, melyben az egyszerűség, a fehér szín és egy apró fotel dominál. A tulajdonosától a közelben található Sherlock Múzeum már próbálta nem egyszer megvásárolni a helyet, kevés sikerrel. A lakás időről időre ki van adva, mint egy kis panzió, melyhez birtokosa makacsul ragaszkodik.
 
 
6. Benedict Cumberbatch utálja Sherlock haját. Elmondása szerint zavaró ebben a szerepben a haja hossza, sok ideig tart belőni, kerülnie kell a vízet, és a kényes időjárási jelenségeket. Nem valami előnyös evés közben, sokszor belelóg a szemeibe, és ami a legjobban zavarja mind közül: hogy saját véleménye szerint olyan lányosan néz ki benne! (Ne aggódj Ben, mi megértjük az élet ilyen keserves problémáit is).
 
7. Benedictnek egy hete volt arra, hogy megtanuljon valamicskét hegedűlni, mivel Sherlock szerepe alatt találkozott először ezzel a vonós hangszerrel.
 
8. Japánban a BBC-s Sherlock egy manga (képregény) hős is lett, amely dióhéjban a stílus sajátosságaival mutatja be a sorozat a részeit. ONLINE OLVASNI ITT LEHET
 
 
9. Sherlock és Mrs Hudson színészei a sorozat forgatása előtt is ismerték már egymást. Una Stubbs, Mrs Hudson megtestesítője, négy éves kora óta ismerte Bent, egy utcában laktak, az édesanyja pedig jó kapcsolatot ápolt a színésznővel.
 
10. Una Stubbsal ellentétben, Benedict Cumberbatch és Martin Freeman a forgatáson találkoztak először. Ez azért érdekes, mivel színészi alakításuk folyamán az első pillanattól kezdve olyan hatást keltenek, mintha évek óta ismerősök volnának. Természetesen az idő folyásával, az újabb és újabb szériák alatt a két színész is szoros barátságot kötött, akárcsak Sherlock és John. 
 
11. Akik Sherlock szüleit játszák a sorozatban, azok valóban Ben igazi szülei. Elmondása szerint megható volt a számára a saját édesapjával és édesanyjával egy filmben játszani.
 
12. Speddy's Cafe egy létező kávézó a Gower Streeten, ahol Sherlock és John letelepedtek vacsorázni az első évad első része folyamán. (A sorozatban a Baker streeten található meg a kávézó, amely a valóságban is népszerűbb lett, mióta felhasználták az első szériában).
 
 
13. A legnépszerűbb epizód a 3. évad első része volt, amely majdnem elérte a 13 millió fős nézettséget.

forrás: X

 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!